IMEI kaydı 3 yıl sonra ne olur?
Zaten bir IMEI kaydettiyseniz, yeni bir cihaz kaydedebilmeniz için Türkiye’ye girişinizin üzerinden en az 3 yıl geçmiş olması gerekir. Bu nedenle, 3 yıl içinde başka bir telefon kaydettiyseniz yeniden IMEI kaydı mümkün değildir.
Telefonda 7 yıl yasası nedir?
Buna göre, kurumun MCKS’sine kayıtlı olduğu süre içerisinde son sinyalden itibaren bir yıl süreyle elektronik haberleşme şebekelerinden kesintisiz hizmet almadığı tespit edilen cihazın iletişim bağlantısı 24 saat içinde kesilecek ve cihazların kimlik bilgileri silinerek “kara liste”ye alınacak. Daha önce bu süre 7 yıldı.
1 yıl kullanılmayan telefon IMEI nasıl açılır?
Bir yıldan fazla süredir kullanılmaması ve IMEI sinyali alamaması nedeniyle iletişimi engellenen cihazlar, son takılı hatla kullanıldığında tekrar iletişime açılacak. Bu önleme rağmen iletişim kuramayan cihazlar için BTK’ya başvuruda bulunulması gerekiyor.
Telefon 1 yıl kullanılmazsa ne olur?
Öncelikle 12 aydan uzun süredir sinyal almayan telefonlarınız tamamen iletişimden engellenecektir. SIM kartı takılıp bir yıl içerisinde herhangi bir işlem yapılmayan cep telefonlarının IMEI numaraları Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından engellenecektir.
Telefon kayıt yapıldıktan 3 yıl sonra başka hat ile kullanılabilir mi?
3 yıl sonra dilerseniz telefonunuzu Türkiye’de başka bir bağlantıyla kullanabilirsiniz.
Yurt dışı telefon 2 yıl sonra kapanır mı?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi’ne göre, yurtdışından satın alınan mobil cihazlar kayıt olmaksızın 120 gün boyunca kullanılabiliyor. Ancak süre 120 günü aşarsa cihaz devre dışı bırakılıyor.
IMEI yılbaşında sıfırlanır mı?
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) Kayıtlı olmayan telefonların kullanım hakları yıl başında sıfırlanmadı. IMEI kaydı olmayan telefonların kullanım hakları yıl başında sıfırlanacaktı. Hiçbir değişiklik olmadı. BTK herhangi bir düzenleme yapmadı.
Telefon 6 ay kapalı kalırsa ne olur?
Bilgi ve İletişim Komitesi’nin yeni kararına göre, bir yıldan uzun süredir sinyal göndermeyen telefonlar iletişimden engellenecek. Bu nedenle telefonunuzu bir yıldan uzun süre kapalı tutmamalısınız. Bir yıla yaklaşıyorsanız, telefonunuzu birkaç gün kullanabilmek için bir SIM kart takmanız iyi bir fikirdir.
IMEI kaydı silinir mi?
Bir yıl boyunca kullanılmayan telefonların IMEI kaydı silinecek. Yönetmelik 1 Ocak 2024’te yürürlüğe girecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan yeni yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.
IMEI kaydı kaç TL?
Yurt dışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti 2024 yılında 31.692 lira olarak belirlendi. Bu oran 2025 yılında değişecek. Vergi uzmanları, 2025 yılında yeniden değerleme oranının yüzde 45 civarında olacağını tahmin ediyor.
Yurt dışı telefonlar 1 ocakta açılır mı?
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) 1 Ocak, 1 Ocak 2024’te yurt dışı cihazım açılmadı
Kullanılmayan telefonların IMEI ne zaman kapanır?
Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle, sinyal alamayan cep telefonlarının kapatılması için belirlenen süre 7 yıldan 1 yıla indirildi. 1 Ocak 2024’ten itibaren bir yıl boyunca kesintisiz sinyal alamayan telefonların IMEI kaydı silinecek.
Kapanan telefon 1 yıl sonra açılır mı?
Ancak, IME Türkiye’de kayıt altına alındıktan sonra kullanılmayan telefon kullanılabilir. Bu nedenle, kayıt altına alınmadığı için kapatılan telefon, IMEI kaydı yapılana kadar tekrar açılamaz. Ancak, BTK’yı yurtdışından kullanma hakkı her yılın başında 120 güne (4 ay) sıfırlanır.
7 yıl mağduru telefon ne demek?
Uzun süredir kullanılmayan cep telefonları için “IMEI numarası” önlemi getirilecek. Taslak yönetmeliğe göre, kullanıcı veya ithalatçı, 7 yıldır kullanılmayan cep telefonlarını yeniden etkinleştirmek için başvuruda bulunacak.
Çift IMEI ne demek?
Çift SIM’li cihaz, her iki SIM kartının aynı anda aynı şebekeye bağlanabileceği anlamına gelir. Bu durumda, cihazınızda iki IMEI numarası bulunmalıdır. Çift SIM’li cihaz, aynı anda yalnızca bir SIM kartının şebekeye bağlanabileceği anlamına gelir. 9 Nisan 2022Çift SIM’li cihaz, her iki SIM kartının aynı anda aynı şebekeye bağlanabileceği anlamına gelir. Bu durumda, cihazınızda iki IMEI numarası bulunmalıdır. Çift SIM’li cihaz, aynı anda yalnızca bir SIM kartının şebekeye bağlanabileceği anlamına gelir.
Pasaport kayıtlı telefon 3 yıl sonra satılabilir mi?
Telefonu 3 yıllığına kayıt ettiren kişi telefonu kullanmak zorundadır. 3 yıl sonra telefonu istediğiniz kişiye satabilirsiniz. Kayıttan sonra e-devlet üzerinden IMEI sorgulaması yaparsanız “Device registered abroad” (Cihaz yurtdışında kayıtlı) notunu görmelisiniz.
IMEI kaydı yaptırmazsam ne olur?
Yurt dışından getirilen ve yasal süresi içerisinde IMEI kaydı yaptırılan bir telefon, kayıttan sonra devre dışı bırakılmayacaktır. Ancak IMEI kaydı belirtilen 120 gün içerisinde tamamlanmazsa telefon devre dışı bırakılacaktır.
Yurtdışı telefon 3 yıl nasıl hesaplanır?
Yurt dışından getirilen telefonların kayıtsız kullanım süresi 120 günden 180 güne çıkarıldı. Türkiye dışındaki ülke sakinlerinin getirdiği telefonlar kayıt olmaksızın 120 gün kullanılabilecek.
Yeni yılda IMEI sıfırlanır mı?
IMEI sıfırlandı mı? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Ocak 2024’ten itibaren yabancı telefonların IMEI kayıtlarının sıfırlanacağını ve bu telefonların Türkiye’de tekrar kullanıma açılacağını duyurdu.