Kadının camiye gitmesi caiz mi?
Allah’a hamd olsun. Belli şartlar altında bir kadının camiye namaza gitmesine izin verilir. Ancak kadının yanında mahrem olması söz konusu şartlardan biri değildir. Bu nedenle bir kadının mahremsiz camiye gitmesinde bir sakınca yoktur.
Kadınlar âdet olunca camiye girebilir mi?
İslam âlimlerinin çoğunluğuna göre, kadınların hayız hâlinde veya lohusa iken camiye girmeleri caiz değildir (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/13; Mevvâk, et-Tâc, 1/552; Şirbînî, Muğni’l-muhtac, 1/279). Hayız hâli ve lohusalık dinimizde kirlilik sayılmış ve ibadete engel sayılmıştır.
Her camide kadın bölümü var mı?
İslam’da cinsiyet ayrımı ilkeleri olduğu için, normal camilerde kadınlar için özel bir ibadet yeri vardır, ancak bazı ülkelerde ayrı binalar inşa edilmiştir. Bazı durumlarda kadınların imam olmasına izin verilmiştir.
Kadınlar cemaatle namazı kılabilir mi?
Kadınların evde namaz kılmaları daha faziletli olmakla birlikte, gerekli hassasiyeti gösterdikleri takdirde, farz namazlarla teravih namazlarını birlikte camide kılmalarında da bir sakınca yoktur (Zeylaî, Tebyîn, 1/140; İbn Nüceym , el-Bahr, 2/71).
Camilere kadın girebilir mi?
Kuran-ı Kerim’de kadınların camiye gitmesi, namaz kılması, eğitim faaliyetlerine katılması hususunda bir yasaklama yoktur.
Abdestsiz camiye gidilir mi?
Bu nedenle, bir kimse abdestsiz veya yıkanmadan (cünüp ise) bilerek veya unutarak bir namaz kılarsa, namazı batıldır ve namazını yeniden kılması gerekir. Ayrıca, eğer bilerek abdestsiz veya yıkanmadan (cünüp ise) namaz kılarsa, büyük günah işlemiş olur.
Kadın adetli iken sevişmek günah mı?
Aybaşı halinde cinsel ilişki, ayetin açık beyanına göre haramdır (Bakara 2/222). Aynı kural doğumdan sonraki dönem için de geçerlidir.
Regl türbeye girilir mi?
Kadınların özel bir durumdayken mezarları ziyaret etmelerini yasaklayan bir ayet veya hadis yoktur. Bu nedenle kadınların o durumda mezarları ziyaret etmeleri, namaz kılmaları ve dua ayetleri okumaları caizdir. Diş dolgusu, kaplama veya tel, abdest ve gusül almayı engeller mi?
Gusülsüz camiye girilir mi?
Cünüp olan bir kimse abdest alıp camiye girebilir.
Camide kadınlara ayrılan yere ne denir?
Bugün Türkiye’de, cami içinde belirli alanların sınırlandırılması nedeniyle, kadınların namaz kılmaları için ayrılmış alanlara kadın mahfili denmektedir. Ancak, inşa edilen bazı camilerde, kadınların ibadet edebileceği alanın dikkate alınmadığı görülmektedir.
Kadınlar camide nerede abdest alır?
“Kadınlar, abdest almak ve camilerde namaz kılmak gibi temel dini ihtiyaçlarını karşılamak için bile uygun koşullara sahip değiller. Kadınlara ayrılmış bölümler; bodrum katlarında, izole edilmiş ve çoğu zaman temiz olmayan köşelerde, ayakkabı raflarının arkasında veya caminin dışında meydana gelebiliyor.
Camide kadınların namaz kıldığı yere ne denir?
9- Kadınlar Mahfili: Kadınların namaz kıldığı bölümdür.
Kadınlar camiye pantolonla girebilir mi?
Namazda kadının elleri, yüzü ve ayakları hariç bütün vücudu mahremdir (Mevsili, el-İhtiyar, İstanbul, ts. I, 46). Bu sebeple vücut hatlarını ve tenini belli etmeyecek bir elbise ile namaz kılmalıdırlar. Bu sebeple kadınların dar ve opak pantolon ile namaz kılmalarında bir sakınca yoktur.
Başı açık olan kadının namazı kabul olur mu?
Hz. Aişe’nin rivayet ettiği bir hadiste Resûlullah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Allah, ergenlik çağına eren bir kadının namazını başörtüsü olmadan kabul etmez.” (Ebû Dâvûd, Salat, 85 [641]; Tirmizî, Salat, 160 [377]).
Kadınlardan imam olur mu?
Bir kadının, yalnızca bir yerde toplandıkları zaman kadınlara namaz kıldırması tavsiye edilir. Ancak imam ilk sıranın ortasında durur (önlerinde değil). Buna göre, bir kadının kadınlara imamlık yapmasına izin verilir ve imamlığı geçerlidir.
Kadınların teravihe gitmesi caiz midir?
Bu bakımdan teravih namazı hem erkekler hem de kadınlar için sünnet-i müekkededir. Teravih namazını dört rekatta bir selâm vererek kılmak caiz olmakla birlikte, iki rekatta bir selâm vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekatının sonunda bir süre oturup dinlenmek tavsiye edilmiştir.
Camide namaz kılmak zorunlu mu?
İslam âlimlerinin iki görüşünden daha doğru olanına göre, gücü yeten erkeklerin cami veya mescitte cemaatle farz namazlarını kılmaları farzdır. Bunun için çok sayıda delil vardır. Bu, cemaatle namazın erkekler için farz olduğuna dair bir delildir.
Cenabet camiye girmek günah mıdır?
Kişinin şunları yapması yasaktır: Kur’an’ın yazılı sayfalarına dokunmak. Secde sırasında okunması gereken ayetleri okumak. Camiye girmek.
Gusülsüz camiye girilir mi?
Cünüp olan bir kimse abdest alıp camiye girebilir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Zeynep Ismi Şanslı Mıdır