Kopça nedir kökeni?
Bağlantı Elemanı – Nişanyan Sözlüğü. Sırpça “clasp” копча “toka, metal düğme” kelimesiyle eş anlamlıdır. Bu kelime, aynı anlama gelen Macarca kapocs kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Macarca kapcsol “bağlamak, tutturmak” fiilinden türemiştir.
Cunta hangi dilde?
Latince “katılmak” anlamına gelen jungere kelimesinden türetilen ve İspanyolcada orijinali junta (hunta olarak telaffuz edilir) olan terim, bu dilden Türkçe de dahil olmak üzere diğer dillere de girmiştir.
Kaput hangi dilden?
kaput – İngilizce sözlük. Fransızca capote “1. “Kapüşonlu pelerin, asker başlığı, 2. Araba örtüsü [eski], otomobilin dış kabuğu” sözcüklerinden bir alıntıdır. Bu sözcük İtalyanca caputo sözcüğünden ödünç alınmıştır ve “kapüşonlu (pelerin)” anlamına gelir.
Keson hangi dilden gelir?
Kelimenin kökeni Fransızcadır. Caisson kelimesi Fransızca “caisson” kelimesinden gelir ve “malzeme vagonu” anlamına gelir.
Çarık Türkçe mi?
Sandaletler – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe çaruk kelimesinden türemiştir, “kaba ayakkabı”.
Kapiş Türkçe mi?
İtalyanca capisci kelimesinden türetilmiştir.
Çerçi hangi dilde?
Andreas Tietze’nin tarihî-etimolojik Türkçe-Türkçe sözlüğünde çerçi kelimesi Moğolca “car (haber)” kökünden gelmekte ve “car ‘haber’ +-çi” şeklinde açıklanmaktadır (Tietze, 2002; 428)”.
Çerağ hangi dilde?
Çerağ Farsça bir kelimedir. Türkçe karşılığı güneş, ışık ve nurdur. Çerağ veya delil (lider, liderlik) Alevi inancında çok önemli bir yere sahiptir. Bu iki kelime Alevi inancında ve ibadetinde iç içe geçmiştir.
Kaka hangi dilde ne demek?
Birçok kişide merak uyandıran Kaká ismi, küçük kardeşinin gerçek adı olan Ricardo’yu telaffuz edememesi ve bu nedenle Portekizce’de Ricardo anlamına gelen Caca kelimesini kullanmasından kaynaklanmaktadır.
Kapüşon Türkçe mi?
Hood – Nişanyan Sözlüğü. Fransızca capuchon kelimesinden türetilmiş bir sözcüktür ve “konikli elbise” anlamına gelir. Bu kelime aynı anlama gelen İtalyanca cappuccio kelimesinden türetilmiş bir sözcüktür.
Beton hangi dilden gelir?
Beton – Nisanyan Sözlüğü. Fransızca béton kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “her türlü duvar harcı, özellikle çimento harcı” anlamına gelir. Bu kelime Latince bitūmen kelimesinden gelir “1. akçaağaç reçinesi, 2. genel reçine, “zift” kelimesinden türetilmiştir. Bu kelime Latince betula “akçaağaç” kelimesiyle ilişkilidir.
Çınar kelimesi Türkçe mi?
Çınar ismi Türk kökenli olup Türk kültüründe derin bir anlam taşımaktadır.
Kaban hangi dilden gelir?
Kaban’ın eski adı Kapani’dir. Gürcüce bir yer adı olan Kapani (კაპანი), Eski Gürcüce’de dar ve taşlı yol ve Tao-Klarceti bölgesinde tepe anlamına gelir. Bu yer adı Türkçe’ye “Kaban” olarak girmiştir. Aslında 1595 tarihli Osmanlı ayrıntılı kitabında ve 1928 tarihli Osmanlı köy listesinde “Kaban” (قبان) olarak geçmektedir.
Çimento hangi dilden gelir?
Günümüzde kullanılan çimento kelimesi, yontulmuş taş anlamına gelen Latince “caementum” kelimesinden türemiştir.
Kredi hangi dilden gelir?
Etimoloji Türkçe’de kredi kelimesi “1. inanç, güven, itibar, 2. kredi verme (güvene dayalı)” anlamına gelir. İtalyanca “credito” veya Fransızca “crédit” kelimesinden türetilmiştir. Bu kelime Latince “creditum” (“emanet etmek”) kelimesinden türemiştir.
Kapüşon Türkçe mi?
Hood – Nişanyan Sözlüğü. Fransızca capuchon kelimesinden türetilmiş bir sözcüktür ve “konikli elbise” anlamına gelir. Bu kelime aynı anlama gelen İtalyanca cappuccio kelimesinden türetilmiş bir sözcüktür.
Çömçe kökeni nedir?
Çömçe – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe (sadece Oğuzca) çomça “kürek” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe çom – “suya daldırmak” fiilinden, Eski Türkçe eki +çA ile türemiştir.
Sütyen kopça ne demek?
“Sütyen kapatma nedir?” Kısaca, iç çamaşırlarında kullanılan ve genellikle sütyenlerin arkasında bulunan tutturma mekanizmasıdır. Temel işlevi, sütyenin ön kısmındaki kap bölgesi ile arka kısmını bir araya getirerek giysinin vücuda tam oturmasını sağlamaktır.
Kaşık kelimesinin kökeni nedir?
Eski Türkçe kasuk “(tahtadan oyulmuş) kaşık” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe kashı – “oymak, çizmek” fiilinden Eski Türkçe eki +Uk ile türemiş olabilir; ancak bu kesin değildir. Farsça kafş “kapçe” > kafşik “kapçecik”.